Styrelse och ledningsgrupp

Anders Wilhjelm - Styrelseordförande

Anders Wilhjelm tog sin MBA vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA 1997. Efter att haft ledande roller hos Carlsberg International och McKinsey & Company började Anders arbeta hos Danisco. Där tillbringade han nio år bland annat som direktör för affärsutveckling och som vice VD. Från 2008 till 2014 var Anders VD för GEA Process Engineering innan han fick motsvarande roll hos Solar A/S, vilken han hade till 2017. Våren 2017 tillträdde Anders som styrelseordförande för BIMobject.

Födelseår 1966
Ordförande sedan
2017
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Stefan Larsson - styrelseledamot och VD

Stefan Larsson, grundare och initiativtagare till BIMobject, har över 25 års internationell erfarenhet inom CAD/BIM samt erfarenhet från försäljning, affärsutveckling och marknadsföring från olika ledande befattningar både nationellt och internationellt. Stefan började sin karriär som entreprenör och innovatör redan 21 år gammal i Lund. Detta var starten för Lasercad AB som var pionjären inom 3D CAD, digitala produktkataloger och multimedia inom design och arkitektur. Efter åtta år såldes Lasercad till Computerland och ingick senare i Andante-gruppen. Stefan fortsatte som VD fem år till och bolaget byggdes upp till Skandinaviens ledande totalleverantör av mjukvara och tjänster inom CAD och 3D. Under samma period var Stefan med och skapade eventbolaget 3Dfestivalen och spelföretaget Malamute, allt inom ramen för Andante-gruppen. Efter 13 år i ledande befattning i Skandinavien var det dags för en internationell karriär och Stefan blev global marknadschef för IT startup GDL Technology, följt av försäljningschef för Norden och Baltikum för ledande BIM-mjukvaruföretaget Graphisoft. På Graphisoft gjorde Stefan karriär och de sista fyra åren avslutades som global försäljningsdirektör med ansvar för mer än 70 återförsäljare över hela världen i närmare 90 länder. Under denna period utvecklades flera säljverktyg och säljutbildningar, ett koncept som senare utmynnade i skapandet av boken ”Procedural Selling – The ultimate guide to strategic and tactical sales”. Larsson är en ledargestalt och har högt renommé internationellt inom CAD och BIM.

Födelseår 1966
Ledamot/VD sedan
2011/2011
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Sven Holmgren - Senior Vice President & General Counsel

Sven Holmgren tog sin juristexamen (LLM) vid Lunds universitet 1989. Efter två års tingstjänstgöring arbetade han under åtta år som advokat och affärsjurist på Advokatfirman Lindahl. Sedan 1998 har han varit verksam inom olika positioner i Volitogruppen. Volito AB är ett medelstort svenskt investmentbolag med inriktning inom fastigheter, luftfart, structured finance och industri. Sven har sedan 1998 verkat som Senior Vice President först för Indigo Aviation och sedan för Volito Aviation (noterat på NASDAQ 1998). Han har dessutom innehaft rollen som verkställande direktör och koncernchef för Volito AB (moderbolaget i gruppen) i åtta år. Utöver sin långa karriär inom juridiken och olika chefsbefattningar har Sven även varit aktiv som styrelseledamot i ett stort antal företag, främst relaterade till Volitogruppen. Från 2013-2017 var Sven styrelseordförande i BIMobject. Sven har omfattande erfarenhet och en entreprenörssyn på utvecklingsbara möjligheter.

Födelseår 1961
Senior Vice President & General Counsel sedan 2015
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Ben O’Donnell - styrelseledamot och CTO

Ben O’Donnell tog sin arkitektexamen vid Queensland University of Technology i Australien. Han började sin karriär som arkitekt på företaget Mark Zelinski Architects. Åren 1998-2001 arbetade Ben som CAD-/BIM-expert på Lasercad AB samt Tillberg Design och blev senare delägare i Lasercad AB. Ben har lång erfarenhet av CAD och har arbetat med mjukvara inom CAD, BIM och 3D-visualisering från både Autodesk och Graphisoft. Ben är specialiserad på BIM och BIM-objekt och har haft en konsult- och specialistroll för mjukvaran ArchiCAD hos Graphisoft Sweden.

Födelseår 1972
Ledamot/CTO sedan
2013
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Johannes Reischböck - styrelseledamot och COO

Johannes Reischböck, med civilingenjörsexamen från Münchens tekniska universitet, har startat upp BIMobjects tyska verksamhet med München som bas. Johannes har mer än 30 års erfarenhet inom byggbranschen, varav 20 år inom CAD- och BIM-sektorn, och lång erfarenhet av att bygga upp verksamheter. Han har byggt upp marknaderna i de tyskspråkiga länderna i Europa för Graphisoft, en av de ledande leverantörerna av BIM-/CAD-programvara. Tidigare har Johannes arbetat som Vice President of Sales hos Graphisoft och ledde en säljstyrka över hela världen i nästan fem år. Under dessa år levererade han en betydande årlig tillväxt tillsammans med sitt globala säljteam. Johannes har även ett gediget nätverk i BIM-sammanhang och i byggbranschen. Han är medlem i flera branschorganisationer och kommittéer, såsom exempelvis styrelsen för tyska buildingSMART och BVBS.

Födelseår 1959
Ledamot/COO sedan
2013/2012
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Phillippe Butty - styrelseledamot

Phillippe Butty har varit VD för Abvent Switzerland sedan 1988 och styrelsemedlem i Abvent France sedan 1995. Phillippe har även varit internationell försäljningschef sedan 2001 för Abvent i Paris och är styrelseordförande för www.objectsonline.com. Före 1988 arbetade han för flera olika internationella företag inom frakt, oljeplattformsinstallation och återförsäkring.

Födelseår 1959
Ledamot sedan
2013
 Aktieinnehav Se Insyn

 

Michael Thydell - Styrelseledamot

Michael är arkitekt och en välkänd BIM-strateg. Han är även en framstående expert i Sverige inom Revit och BIM med bakgrund från arkitektskolan på KTH i Stockholm och datateknikutbildning på KTH. Han har utvecklat avancerade CAD/BIM-lösningar och metoder för industrin sedan 1993. Michael arbetar nu som BIM-strateg på Sweco AB som är det 15:e största arkitektkontoret i världen. På Sweco ansvarar han för arkitektdelens införande och kompetensutveckling inom BIM. Tidigare har han bland annat varit Stockholmschef på AEC AB, tekniskt ansvarig för Autodesk Revit på CADQ AB och delägare i konsultbolaget ArcSquare AB.

Födelseår 1964
Ledamot sedan
2014
 Aktieinnehav Se Insyn